Alles digitaliseert nog steeds en we blijven maar vooruit gaan. Waar bijna 20 jaar geleden de eerste Ipod werd aangekondigd worden tegenwoordig 15 verschillende varianten van apparaten verkocht. Toch blijven de meest gebruikte mobiele apparaten verdeeld in drie soorten: de telefoons, de tablets en de laptops.

 

Welk van deze drie soorten is nou het handigst? Dat is redelijk subjectief. Misschien houdt je bijvoorbeeld niet van broeken met broekzakken. Dan is een telefoon gelijk al een iets minder aantrekkelijke optie voor je. Of jij houdt bijvoorbeeld niet van kleine schermpjes. Dan ben je niet helemaal koek en ei met telefoons. Wat is objectief gezien nou het handigst?

Telefoons

Om mee te beginnen ga ik het hebben over de mobiele telefoon. De mobiele telefoon was eerst bedoeld om mee te bellen. Maar dat begon allemaal snel te veranderen. Nu zijn de mogelijkheden eindeloos met telefoons. Maar is het ook beter dan een laptop of tablet? Nou, objectief gezien is een telefoon een stuk makkelijker om mee te nemen en daarom voor meer mensen toegankelijk. Ook is een telefoon over het algemeen minder duur dan een tablet of laptop. Maar moet je een tekst schrijven? Dan is een telefoon wat minder handig dan een tablet en vooral een laptop. Op een telefoon typen is altijd ongelooflijk priegelwerk. Als je veel moet schrijven heb je overzicht nodig en is een laptop beter dan een telefoon.

Tablets

Naast telefoons heb je de tablets. Vind je dat een telefoon een te klein scherm heeft? Dan is een tablet precies iets voor jou. Je hebt meer ruimte op het scherm en maakt niet zo snel kleine foutjes. Desondanks de kleine upgrade in schermoppervlak verandert er niets aan het feit dat je alles door middel van touchscreen moet doen. Daarom is het ook geen aanrader om een tablet te gebruiken als je veel teksten moet schrijven of echt productief moet zijn. Een tablet is echter wel perfect voor entertainment

Laptops

Laptops zijn voor officiële zaken veruit het best. Als je iets belangrijks gedaan wilt krijgen zal dat meestal het makkelijkst uit te voeren zijn met een laptop. Je kunt er niet soepel mee bellen en soms zijn ze veel te groot. Een laptop op maat inkopen is daarom slim. Laptops zijn van de drie apparaten het minst makkelijk mee te nemen, wegens de grootte en het gewicht ervan. Toch is een laptop het beste apparaat van alle drie. Er is veel entertainment op een laptop, zoals kijkend vermaak en spelend vermaak, en het piekt in efficiëntie waar dat het hardste nodig is. Moet je kiezen uit de drie, ren dan naar de laptop winkel en haal er eentje.