Trends veranderen op elk gebied nu razendsnel waardoor je misschien niet weet of iets nog relevant is in 2021. Zo bestaat er SEO, ook wel bekend als zoekmachineoptimalisatie. Om dit goed te laten werken, wordt er vaak gebruik gemaakt van linkbuilding. Door linkbuilding toe te passen, kan je onder andere zorgen voor meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf. Ben je benieuwd of linkbuilding nog wel relevant is in deze tijd? Lees dan gerust verder. 

Linkbuilding zelf

Het is eerst misschien een goed idee om uit te leggen wat linkbuilding precies is. Linkbuilding is een methode die gebruikt wordt bij SEO. Bij SEO is het de bedoeling dat jouw website een hoge positie krijgt bij een zoekmachine, voornamelijk Google. Dit kan je dus bereiken door linkbuilding toe te passen. Bij linkbuilding zijn er onder andere websites die links plaatsen die naar jouw website verwijzen.

Om linkbuilding goed te laten werken, is het belangrijk dat je een natuurlijk linkprofiel creëert. Google moet jou vertrouwen zodat je een hoge positie krijgt. Dit kan best wel ingewikkeld zijn als je nieuw bent met het hele concept van zoekmachineoptimalisatie en linkbuilding. Zou je er graag hulp bij willen krijgen? Dan kan je eens zoeken op seo optimalisatie amsterdam. Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die daar veel verstand van hebben. 

Redenen voor linkbuilding

Maar waarom zou je dan beginnen aan linkbuilding? De eerste reden is al een paar keer benoemd: je positie bij Google wordt verbeterd. Hierdoor wordt jouw website sneller gevonden door bepaalde zoektermen bijvoorbeeld. Dit kan een reden zijn wanneer je net begint, maar ook wanneer je al een tijdje vaststaat op een bepaalde positie. Door linkbuilding kan je daar een boost aan geven waardoor je hopelijk wat omhoog kan gaan qua positie. 

Een andere reden is om meer naamsbekendheid te krijgen. Dit is natuurlijk vaak al een doel van een bedrijf, maar door linkbuilding kan je dit verbeteren. Zo komen meer potentiële klanten terecht op jouw website. Zorg er dan voor dat je content en informatie zo goed is dat je de klanten zo kan overtuigen om jouw diensten of producten aan te schaffen. 

Hulp van social media

Om linkbuilding te laten slagen, wordt social media tegenwoordig vaak ingeschakeld. Dit is natuurlijk niet gek, want iedereen zit wel op een bepaald social media platform. Er zijn heel veel verschillende social media platforms waar je uit kan kiezen. Probeer iets te vinden wat goed aansluit op jouw doelgroep. Is je doelgroep aan de oudere kant? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een nieuwssite. Waarschijnlijk bereik je zo de meeste mensen in je doelgroep. 

Heb je het juiste social media platform gevonden om aan de slag te gaan met linkbuilding? Dan is het nog een kwestie van goede content maken die de mensen aanspreekt. Je kan altijd hulp inschakelen wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt. Alles staat op dit gebied in verband met elkaar. Google kijkt ook naar alles wat er gebeurt op social media. Denk aan een like of een reactie. Dus op de vraag of linkbuilding nog relevant is in 2021 luidt het antwoord: zeker weten.